У Мінінфраструктури розповіли, коли відновлять міжміське та авіасполучення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури розповіли, коли відновлять міжміське та авіасполучення

Казна та Політика
4290
Будь-яке відновлення транспортного сполучення можливе тільки після травневих свят.
Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі програми «Сніданок на 1+1».
«Всі ми розуміємо що травневі свята — це черговий виклик, може, навіть більший, ніж Великдень, тому що там більше вихідних днів. Оскільки карантин продовжили до 11 травня, щось відновлювати можна з 12-го, принаймні планувати», — зазначив міністр.
Він додав, що відновлення транспортного сполучення буде поетапним.
«Почнемо з того, щоб відновлювати мобільність у містах і між містами. Насамперед йдеться про громадський транспорт, міжміський і надалі міжобласний транспорт», — розповів Криклій.
Він пояснив, що навіть після завершення карантину діятимуть обмеження щодо кількості людей та наявності масок у пасажирів.
Міністр зауважив, що міжміські сполучення з регіонами, де фіксують найбільшу кількість інфікованих (як от Чернівецька область), будуть відновлювати в останню чергу, лише коли там почне вирівнюватися динаміка.
«Ми будемо спостерігати, як це (відновлення транспортного сполучення. – Ред.) впливає на рівень захворюваності. Якщо будуть перші сигнали МОЗ про негативні тренди, будемо робити крок назад», — зазначив Криклій.
Він додав, що у червні можемо говорити про відновлення сполучення всередині країни, наприклад, окремі напрямки Інтерсіті. А про авіасполучення, за словами міністра, раніше червня говорити точно не можна.

Довідка Finance.ua:

  • Певне пом’якшення карантинних обмежень в Україні може початися після 11 травня.
  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував введення до 11 травня електронного контролю самоізоляції через додаток “Дія”.
Хвилюєшся за себе та близьких? Страхування від коронавірусу від 150 грн за пів року. Виплати під час COVID-19 до 50 тисяч гривень.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас