Нафта продовжує падіння: ціна Brent опустилася нижче ніж $17 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує падіння: ціна Brent опустилася нижче ніж $17 за барель

Енергетика
728
Ціни на нафту знижуються в середу на тлі побоювань перевиробництва і затягування процесу відновлення промисловості, а також зростання комерційних запасів в США.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість бареля червневої нафти Brent склала $16,61 (-14,07%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $11,20 (-3,20%). Попередні торги завершилися на рівні $19,33 і $20,43 відповідно.
Колапс ринку, що почався в понеділок з історичного падіння нижче нуля травневих ф’ючерсів на WTI, поширився у вівторок на червневі контракти, а також на європейську Brent і угоди на спот. Це показало, що йдеться не про технічний збій, а про ринкову тенденцію.
Учасники ринку переконані, що компанії-виробники занадто повільно реагують на зміну кон’юнктури. Президент консалтингової фірми Rapidan Energy Боб Макнеллі сказав The Wall Street Journal, що попит на ринку скорочується в 2-3 рази швидше, ніж пропозиція, і в цій ситуації обвал цін – жорсткий, але ефективний спосіб змусити виробників залишити нафту під землею.
Міністри ОПЕК+ провели 21 квітня екстрену телефонну конференцію, щоб обговорити крах ринку. Хоча коаліція не оголошувала про нові заходи, що виходять за рамки скорочення виробництва на 9,7 млн б/д, деякі виробники на чолі з Саудівською Аравією розглядають можливість скорочення видобутку до 1 травня — дати офіційного початку реалізації угоди ОПЕК+.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас