День фінансів, 21 квітня: кредитні програми для "заробітчан", від'ємна ціна на нафту, вартість лікування від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 квітня: кредитні програми для "заробітчан", від'ємна ціна на нафту, вартість лікування від COVID-19

648
Вівторок, 21 квітня. Про плани: пом’якшити карантин, скасувати частину податків з зарплати, і навіть заробити на від’ємній ціні на нафту.
Від’ємні ціни на нафту і плюси для України. Нафта марки WTI з поставкою в травні впала до “нуля” доларів, а потім обвалилася до “мінус” 37 доларів за барель. Як заявив виконавчий директор НАК “Нафтогаз” Юрій Вітренко, Україна може виграти від цього. За його словами, нафту вже ніде зберігати, а в Україні існує величезна нафтотранспортна система, де можна зберігати “чорне золото”. Керівник “Нафтогазу” підкреслює, що такі можливості треба максимально монетизувати.
Кредитні програми для “заробітчан”. Президент Зеленський заявив, що в Україні запустять кредитні програми, в тому числі іпотечні, щоб допомогти заробітчанам, які через пандемію коронавірусу повернулися в країну. За його словами, у людей, які повернулися, є невеликий капітал. Їм запропонують такі програми, на які вони зможуть відразу після карантину відкрити свій маленький або середній бізнес.
До речі, карантин в Україні планують пом’якшувати. У МОЗ розповіли, що планують дозволити відвідувати парки, відкриють музеї і бібліотеки. На найближче засідання уряду МОЗ виноситиме постанову про продовження дії карантину до 12 травня. Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що поступове ослаблення обмежень в столиці вводитимуть після того, як буде подолано пік поширення захворювання на коронавірус.
Продовжуючи тему коронавірусу: в МОЗ назвали вартість лікування хворих. Так, лікування від коронавірусної інфекції в лікарнях України буде коштувати від 300 до 10 тисяч гривень за пацієнта на добу. Водночас вартість лікування залежить від стану пацієнтів. Фінансування стаціонарного лікування беруть на себе держава і меценати.
Частину зарплати пропонують звільнити від податків. Депутати зареєстрували законопроект, згідно з яким пропонують звільнити від оподаткування частину заробітної плати найманих працівників в сумі фактичного прожиткового мінімуму на період надзвичайної ситуації або карантину. Як пояснюють нардепи, таким чином держава підтримає працівників, які зобов’язані продовжувати виконання своїх службових обов’язків в умовах, небезпечних для їхнього здоров’я.
Остання редакція “антиколомойського” законопроекту. Члени фінансового комітету ВР підготували останню редакцію банківського законопроекту № 2571-д. Судячи з копії, якою володіють ЗМІ, чиновники пропонують збільшити терміни приведення діяльності проблемного банку у відповідність до законодавства. Що ще хочуть змінити, читайте за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас