МВФ очікує зупинки економічного зростання в Азії вперше за 60 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ очікує зупинки економічного зростання в Азії вперше за 60 років

Світ
332
Економічне зростання Азії у 2020 році буде нульовим вперше за 60 років, оскільки коронавірусна криза завдає “безпрецедентних збитків” у сфері послуг регіону та основним напрямках експорту.
Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на регіональний звіт МВФ.
Хоча Азія виглядає краще, ніж інші регіони, що переживають економічний спад, прогноз на поточний рік гірший, ніж середні темпи зростання в 4,7% під час світової фінансової кризи 2008-2009 років та зростання на 1,3% під час фінансової кризи в Азії наприкінці 1990-х років, зазначає МВФ.
МВФ очікує економічного зростання в Азії в наступному році на 7,6%, виходячи з припущення, що політика стримування буде успішною, проте зазначає, що перспективи вельми невизначені.
Як відзначає МВФ, на відміну від світової фінансової кризи, викликаної крахом Lehman Brothers у 2008 році, пандемія безпосередньо торкнулася сектору обслуговування в регіоні, змусивши людей залишитися вдома і закрити магазини. Експортні галузі регіону також страждають від падіння попиту на їхні товари з боку основних торговельних партнерів, таких як Сполучені Штати і європейські країни.
Очікується, що економіка Китаю зросте на 1,2% в цьому році порівняно зі зростанням на 6% у січневому прогнозі МВФ на тлі слабкого експорту і втрат у внутрішній активності через кроки щодо соціального дистанціювання.
Очікується, що в другій за величиною економіці світу відбудеться відновлення активності в кінці цього року, а в наступному році зростання збільшиться до 9,2%. Однак, за даними МВФ, існують ризики навіть для перспектив зростання Китаю, оскільки вірус може повернутися і затримати нормалізацію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас