За завищення цін на маски пропонують штрафувати і саджати - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За завищення цін на маски пропонують штрафувати і саджати - законопроект

Казна та Політика
2300
Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект, що передбачає штрафи і ув’язнення за перепродаж засобів цивільного захисту за ціною, яка в два і більше разів перевищує рівень державної регульованої ціни.
Про це сказано в законопроекті №3274-1 “Про внесення змін до деяких законів про відповідальність за порушення законодавства про ціноутворення під час дії правового режиму воєнного чи надзвичайного стану або режиму надзвичайної ситуації державного рівня”.
Що пропонують – доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 1991 року, яка вводить кримінальну відповідальність за порушення законодавства про ціноутворення під час дії правового режиму воєнного чи надзвичайного стану або режиму надзвичайної ситуації державного рівня.
Штрафи. Під час дії цих режимів перепродаж у великих розмірах засобів цивільного захисту за ціною, яка в два і більше разів перевищує рівень державної регульованої ціни, карається штрафом в розмірі від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до 3 років або позбавленням волі на той самий термін з конфіскацією майна.
Вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або службовою особою з використанням службового становища або в особливо великому розмірі – позбавлення волі на термін від трьох до семи років з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до двох років або без такого.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас