АРМА провалив аудит. Рахункова палата заявила про корупційні ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АРМА провалив аудит. Рахункова палата заявила про корупційні ризики

Казна та Політика
609
Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), не забезпечило належний рівень управління арештованими активами. Про це йдеться у звіті за результатами аудиту Рахункової палати (СП).
“Відсутність їх систематизованого обліку, невизначеність алгоритму дій і контрольних заходів відповідальних працівників створюють корупційні ризики кожного операційного процесу і призводять до помилок і зловживань”, – повідомляє пресслужба відомства в четвер, 9 квітня.
СП встановила, що комерційні організації, які визначалися керуючими арештованих активів, використовували їх безкоштовно. До держбюджету кошти від цієї діяльності не спрямовувалися.
“Рішення щодо відбору керуючих і реалізаторів активів ухвалювалися тендерним комітетом АРМА без належних на те повноважень і з порушенням вимог законодавства. Крім того, керівництво АРМА ухвалювало незаконні рішення про зміну керівництва господарських товариств, корпоративні права яких арештовані”, – повідомляє Рахункова палата.
АРМА не забезпечило також виконання однієї з головних функцій – формування та ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні.
“Протягом 2017-2018 років та 9 місяців 2019 року Національне агентство використовувало 186 млн грн коштів загального фонду держбюджету, з яких 142,6 млн грн (77%) спрямовано на виплату заробітної плати, з них майже 50% – це стимулюючі виплати (премії та надбавка за інтенсивність праці)”, – йдеться у повідомленні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас