Французька компанія розробила автономні зарядки для електромобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька компанія розробила автономні зарядки для електромобілів (відео)

Технології&Авто
961
Виробник фотоелементів Armor розробив висувне сонячне покриття для автомобілів. Прототип уже встановлений на електромобілі Gazelle, але компанія стверджує, що може оснастити такою системою будь-який електромобіль.
Про це повідомляється на сайті 24 каналу.
“Уявіть собі, що ви паркуєте свій електромобіль, натискаєте кнопку і його накриває сонячний чохол, який підзаряджає акумулятор, та ще й захищає машину на стоянці”, – ідеться в повідомленні. Такий проєкт придумали і втілили засновники французького стартапу Armor. І показали на відео, що у них вийшло.
Чохол зроблений з брезенту з нашитими на нього тонкоплівковими фотоелементами. Технологія заснована на напівпровідникових органічних полімерах – тонкі шари чорнила, нанесені на гнучку плівку. Вони мають високу стійкість до деформації – як стверджують розробники, плівку можна згортати як мінімум 50 000 разів без втрати ефективності.
Ще одне її перевага – мала вага. Вона легша, ніж інші фотогальванічні аналоги приблизно в 30 разів. Це дозволяє легко наносити її на тканинну підкладку або навіть на сам автомобіль – на панорамний дах, бічні вікна або протисонячні козирки.
Сам електромобіль Gazelle розроблений іншим французьким стартапом Gazelle Tech – заснованим колишнім інженером Renault Гаелем Лаво – з надлегких композитних матеріалів. За словами Лаво, це дозволило добитися вражаючою ефективності акумулятора – 70 Вт за годину на кілометр.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас