Власники Великого адронного колайдера працюють над створенням апарату штучної вентиляції легень на батареях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники Великого адронного колайдера працюють над створенням апарату штучної вентиляції легень на батареях

Технології&Авто
410
Фахівці Європейського центру ядерних досліджень (CERN), відомого за Великим адронним колайдером — найбільшим прискорювачем частинок у світі, — заявили, що розробляють апарат штучної вентиляції легень, який працював би від автономних джерел живлення (як-от батареї чи генератори).
У Центрі прогнозують, що вже за кілька тижнів розроблять перші моделі апарату ШВЛ, аби їх могли випробовувати у шпиталях на пацієнтах із COVID-19, передає AFP. Їхня перевага полягає в тому, що вони не потребуватимуть постійного живлення, а отже, можуть використовуватися в більш гнучких умовах.
Апарати CERN можна буде застосовувати лише для людей із легким чи середнім ступенями захворювання. Водночас це дасть змогу звільнити стандартні апарати ШВЛ для пацієнтів у більш тяжкому стані.
«Ми хочемо задіяти власні ресурси й можливості, аби долучитися до боротьби проти пандемії COVID-19», — заявив генеральний директор CERN Фабіола Джіанотті.
Зазначимо, що Центр уже виробляє дезінфікуючий розчин для місцевої поліції (будівля CERN розташована біля кордону між Францією та Швейцарією на території останньої), а також друкує на 3D-принтерах маски та захисні екрани для правоохоронців.
Станом на ранок 9 квітня у світі 1 518 719 людей інфікувалися коронавірусом SARS-CoV-2. З них 330 589 пацієнтів одужали, а 88 502 — померли.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас