Економіки ЄС сильно страждають від пандемії коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіки ЄС сильно страждають від пандемії коронавірусу

Світ
550
Поки в Європі вирішили відкласти прийняття “дорожньої карти” щодо виходу країн ЄС з режимів ізоляції, економіки країн європейської співдружності продовжують страждати від обмежувальних заходів.
Наприклад, економіка Франції в першому кварталі 2020 року через пандемію коронавірусу скоротилася на 6%, що стало найгіршим показником з 1945 року.
Як повідомляє France-Presse з посиланням на дані Банку Франції, в останні два тижні березня економічна активність в країні впала на 32%. Останній більш-менш порівнянний спад активності датується другим кварталом 1968 року, коли на тлі великих антиурядових виступів зафіксували 5,3%-ве падіння.
За оцінками Банку Франції, кожні два тижні карантину призведуть до скорочення економіки на 1,5%. Карантин у Франції ввели 17 березня. Його дія закінчується 15 квітня, але термін, швидше за все продовжать, позаяк темпи епідемії в країні не зменшують обертів.
Водночас, економіка Німеччини, яка є найбільшою в Європі, переживає найбільший спад з початку ведення статистики в 1970 році. Про це кажуть провідні економічні інститути Німеччини, пише Reuters.
“Інститути повідомили, що це пов’язано з карантинними заходами, які були введені для уповільнення поширення коронавірусу. Вони повідомляють, що економіка, ймовірно, скоротилася на 1,9% в період з січня по березень”, – йдеться в повідомленні.
Провідні економічні дослідні інститути Німеччини очікують, що найбільша економіка Європи скоротиться на 4,2% в поточному році через наслідки коронавірусу, але зросте на 5,8% в 2021-му.
Нагадаємо, в цілому Європа залишається одним з основних осередків пандемії коронавірусу. Італія – ​​країна номер один по смертях від COVID-19, ще в чотирьох країнах ЄС жертв вже більше 1000. Раніше директор європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров’я Ханс Клюге заявив, що для країн Європи ще не настав час послаблювати обмежувальні заходи, введені з метою стримати поширення COVID-19.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас