День фінансів, 8 квітня: антикризова інструкція, оплата комуналки по телефону, стартовий капітал від держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 квітня: антикризова інструкція, оплата комуналки по телефону, стартовий капітал від держави

543
Середа, 8 квітня. Саме час дбати не тільки про своє фізичне здоров’я, але і про здоров’я своїх заощаджень. Щоб допомогти в цьому, Finance.ua зібрав матеріали, які допоможуть кожному продумати свої фінансові кроки і пройти цей складний період з найменшими втратами.

Антикризова інструкція від Finance.ua 🧐

Крім цього, зібрали новини за сьогодні, які стануть в нагоді як вашому гаманцю, так і гаманцю ваших близьких:
Оплата комуналки по телефону. Поки в планах. Кабінет Міністрів планує запустити можливість оплати комунальних послуг для пенсіонерів через “Укрпошту” або телефонні “гарячі лінії” банків. Щоб скористатися послугою, необхідно буде подзвонити на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП. Одержувачі пенсій також зможуть оплатити комуналку у листоноші під час отримання пенсії.
Поки ж пенсіонерам 80+ почали виплачувати компенсацію в розмірі 500 гривень. Виплачувати гроші за квітень почали тим пенсіонерам, у кого дата виплати по 7 число включно. Інші пенсіонери старше 80 років отримають додаткові кошти в встановлену їм дату виплати разом з пенсією за квітень.
Всі соцвиплати також виплачуватимуть до кінця карантину. Кабінет Міністрів продовжив на період карантину виплати державних соціальних допомог, які були призначені раніше. Українцям не потрібно буде особисто звертатися до органів соціального захисту.
Стартовий капітал на 18 років. У фракції “Слуга народу” розробили законопроект, який пропонує виплачувати стартовий капітал після досягнення повноліття. Проект закону вже підтримав Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Як зазначають депутати, держава виділить на це 1% від щорічної реалізації корисних копалин.
Е-студентський в “Дії”. Додаток державних послуг онлайн “Дія” запустив електронний студентський квиток. До цього 10 тис. студентів 3 тижні тестували цифровий студентський. Електронна версія має таку ж юридичну силу, що і пластикова.
МВФ. Валютні вклади. Прогноз по курсу на найближчий час. У новому відео 🎥 на YouTube-каналі Finance.ua фінансовий експерт Олексій Козирєв розповість:
  • чому МВФ висуває все нові й нові вимоги,
  • як світова криза через пандемію позначиться на Україні,
  • чому зросли вклади у валюті і чи варто зараз розміщувати валютні депозити,
  • а також експерт дасть прогноз щодо курсу валют.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас