День фінансів, 6 квітня: «карантинні» знижки, нові обмеження, умови від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 квітня: «карантинні» знижки, нові обмеження, умови від МВФ

808
Понеділок, 6 квітня. Починаємо тиждень не тільки з нових обмежень, але й очікувань.
Нові обмеження до кінця карантину. Для запобігання поширенню коронавірусної хвороби з 6 квітня починають діяти суворіші обмежувальні заходи. Так, заборонено перебування в громадських місцях без одягненої маски, респіратора; переміщення групою осіб більш ніж дві особи; відвідування парків і дитячих майданчиків. Детальніше.
Швейцарія розгорнула програму допомоги малому бізнесу розміром 40 мільярдів франків. Передбачено два типи кредитних програм. А як бізнес в Україні допомагає клієнтам пережити самоізоляцію, читайте в матеріалі Finance.ua «Карантинні» знижки, кешбек, доставки і кредитні канікули. 📰
Транш для України від МВФ. Нові умови. МВФ очікує внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік та прийняття закону про банківське регулювання. Також представник МВФ в Україні Йоста Люнгман закликав українську владу продовжувати роботу зі Світовим банком для впровадження ефективного, прозорого і конкурентоспроможного ринку землі.
Виплати “президентської” тисячі. Близько 10 мільйонів пенсіонерів, чия пенсія не перевищує 5000 гривень, отримають державну допомогу в розмірі 1000 гривень. Правда, виплатять ці гроші після того, як Рада передбачить ці кошти в державному бюджеті. Гроші будуть нараховані на картку, або “Укрпошта” забезпечить доставку протягом п’яти днів.
До речі, грошову допомогу планують виплачувати кожному, хто вимушено не працює. Як заявив мер столиці Віталій Кличко, в Києві приблизно півмільйона осіб вимушено взяли відпустки за свій рахунок через введені обмежувальні заходи з протидії коронавірусу. Кличко це питання порушив на селекторній нараді з президентом і прем’єр-міністром. За словами мера Києва, президент запевнив, що відповідне питання планують вирішувати грошовими доплатами.
Субсидії під час карантину. Згідно з новою постановою Кабміну, на період карантину забороняється припиняти надання житлових субсидій, на наступний період субсидіями забезпечать всі домогосподарства, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019-2020 років, автоматично, без заяв про призначення житлових субсидій; також субсидія має бути призначена громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас