Ринок вакансій в Україні та світі (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок вакансій в Україні та світі (інфографіка)

Особисті фінанси
1706
Український пошуковик за вакансіями Jooble поділився дослідженням про те, як змінюється міжнародний ринок праці під тиском коронакризи.
Компанія проаналізувала пошук вакансій в США, Європі та Україні і дійшла висновку, що кількість активних пропозицій від роботодавців зменшилася — але не критично. Однак помітно просіла активність самих претендентів.
Судячи з пошукової статистики Jooble, реальні звільнення відстають від прогнозованих, наприклад Міжнародної організації праці (там прогнозували, що пандемія COVID-19 може збільшити кількість безробітних по всьому світу майже на 25 млн). Навпаки, впав інтерес до пошуку роботи з боку кандидатів – більш ніж на 50%, і це тільки за останні три тижні.
Світ. Найбільше активних вакансій на ринках Великої Британії та Канади — в галузі проджект-менеджменту, розробки ПЗ, біздев та бухгалтерії. В Італії, Іспанії та Німеччині дуже високий попит на продажників і агентів підтримки, механіків, водіїв, складських робітників і адміністраторів.
Україна. У порівнянні з лютим, в березні стало з’являтися помітно більше вакансій від компаній, які займаються перевезеннями та доставкою (+13%). Кур’єри і водії стали дуже затребувані останнім часом.
Здобувачі намагаються передбачити потреби ринку праці. Наприклад, в Jooble побачили зростання кількості запитів “водій таксі” в березні на 22% більше, ніж у лютому.
Ринок вакансій в Україні та світі (інфографіка)
Однак минулого року вибір був зовсім іншим:
  • водій-далекобійник;
  • різноробочий на завод;
  • адміністратор.
Українці стали активно шукати віддалену роботу. Відповідні пошукові запити зросли на 240%.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас