Уманський: держбюджет через схеми щомісяця недоотримає близько 10 млрд грн доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: держбюджет через схеми щомісяця недоотримає близько 10 млрд грн доходів

Казна та Політика
4510
Ігор Уманський, який донедавна був міністром фінансів, в інтерв’ю для Lb.ua розповів про конфлікт з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і спроби домогтися звільнення керівників податкової та митної служб. Крім того, екс-глава Мінфіну заявив, що “від “скруток” з ПДВ бюджет недоотримує в середньому 5 млрд [грн] на місяць” (цитата).
Після цього І. Уманський на своїй сторінці у Facebook уточнив, що 5 млрд грн – це середній показник, оскільки “сума в різні місяці різна”. “Щоб “оптимізувати” такий обсяг ПДВ, необхідний обсяг самих операцій “оптимізації” в рази більше. І це – “відхід” від оподаткування по прибутку 2-3 млрд грн”, – додав екс-міністр фінансів.
Крім того, він вказав на “ігри” з податковим боргом (“його “надування”, оспорювання, списання”), а це “ще близько 2-3 [млрд] на місяць, а також “контрабас” або частково замкнутий на ці схеми, або просто виключно кешеві операції, які без доступу до баз даних порахувати поки неможливо” (цитата).
“Разом йдеться про близько 10 млрд грн в місяць усереднено втрат доходів держбюджету. Закон «збереження енергії» ніхто не відміняв. «Якщо десь убуває, то десь прибуває». Все інше – “only dust in the wind”, – резюмував І. Уманський.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас