Класичний Mercedes-Benz SL переробили на електрокар (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Класичний Mercedes-Benz SL переробили на електрокар (фото, відео)

Технології&Авто
906
Британська фірма The SL Shop представила перший у світі електричний Mercedes-Benz SL. Рестомод побудований на базі родстера 350SL зразка 1978 року і називається SportLine ZERO.
Автомобіль-донор потрапив в майстерню The SL Shop не в найкращому вигляді. Без двигуна і трансмісії його доля, здавалося, вирішена, пишуть автори: бути розібраним на запчастини або просто гнити на задньому дворі. Однак класичний родстер вирішено було зберегти і переробити на електрокар. Спочатку машину повністю розібрали, відновили кожен елемент шасі і кузова, а потім довели її до виставкового рівня — зараз Мерседес повністю відповідає заводській специфіці, і це стосується навіть покришок.
Класичний Mercedes-Benz SL переробили на електрокар (фото, відео)
А ось атмосферний V8 3.5 замінили на два електромотори і блоки батарей від Tesla. У SportLine ZERO ідеальна розваговка між осями, регульована підвіска і «завидна» динаміка (точні цифри не наводяться). Причому важить він всього на 100 кілограмів більше від звичайного родстера. Запас ходу без підзарядки – близько 240 кілометрів.
Незважаючи на успішну реалізацію проєкту, The SL Shop не збирається пропонувати клієнтам конверсію класичних машин в електрокари, а розглядає машину як оцінку можливої електричної силової установки стосовно моделі SL.
Переробка класики на екологічні автомобілі стає глобальним трендом. В Італії фірма Totem Automobili, що займається відновленням і ремонтом вінтажних Alfa Romeo, будує електричний рестомод Giulia GTA з повністю карбоновим кузовом. Volkswagen переробляє T1 Samba на батарейний e-Bulli. А Aston Martin будує DB6 MkII Volante з “касетною електричною силовою установкою”.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас