Збанкрутувала компанія OneWeb, яка створювала глобальну мережу роздачі інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збанкрутувала компанія OneWeb, яка створювала глобальну мережу роздачі інтернету

Фондовий ринок
4086
Компанія OneWeb, яка планувала вивести у космос сотні супутників для глобальної роздачі інтернету, оголосила про банкрутство.
Про це йдеться у заяві компанії.
OneWeb зазначає, що від початку 2020 року вела активні переговори щодо інвестицій для реалізації проекту та була близька до укладення угоди, однак цей процес зупинився через нестабільність світових ринків, спричинену пандемією коронавірусу SARS-CoV-2.
Проект компанії передбачає виведення на орбіту 650 супутників, які повинні підтримувати зв’язок з терміналами та великими наземними станціями для роздачі інтернету.
OneWeb вже встиг вивести на орбіту 74 супутники і протестувати їхню роботу. Вони забезпечували швидкість інтернету у понад 400 мегабітів на секунду.
Зазначимо, що оголошення про банкрутство не обов’язково означає припинення проекту. Так, компанія подала клопотання до Суду у справах банкрутств США про дозвіл на підтримку в роботі усіх операцій.
Заява, яку подала OneWeb, означає продаж активів іншій компанії, яка, зі свого боку, може вважати, що проект вигідний, і продовжить його реалізацію.
Нагадаємо, OneWeb не єдиний проект з глобальної роздачі інтернету, який нині намагаються реалізувати.
На найбільш просунутій стадії перебуває проект Starlink, який хоче вивести на орбіту Землі 12 тисяч міні-супутників. У лютому компанія здійснила черговий запуск міні-супутників і довела їхню кількість на орбіті до 300.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас