У Кабміні попередили українців про ризики несплати за ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні попередили українців про ризики несплати за ЖКП

Казна та Політика
225468
Несплата громадянами за житлово-комунальні послуги на час карантину може призвести до складнощів у роботі постачальників.
Про це заявив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, повідомляє урядовий портал.
“Оплата споживачами ЖКП напряму впливає на діяльність кожного підприємства галузі у населених пунктах України та надання ними життєво необхідних послуг. Враховуючи ситуацію, яка наразі склалася в Україні, та заходи, прийняті урядом на підтримку населення, несплата громадянами за житлово-комунальні послуги може призвести до складнощів у роботі постачальників”, – зазначив очільник міністерства.
За його словами, в Мінрегіоні аналізують дані щодо термінів та обсягів оплати і будуть про це інформувати, аби галузь працювала злагоджено.
Крім того, уряд заборонив нараховувати штрафи за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.
“Уряд розуміє, що в умовах карантину та надзвичайної ситуації, яку 25 березня було запроваджено на всій території країни, багато хто не зможе вчасно та у повному обсязі оплатити комунальні платежі. Тому ми заборонили під час карантину нараховувати та стягувати неустойку (штрафи, пеню) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги. Припинення або зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України забороняється, навіть у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі”, – пояснив Чернишов.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів ухвалив постанову про призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину.
  • На період карантину збільшено на 50% соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною і гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас