У Нацбанку підрахували, який відсоток банківських відділень продовжує працювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку підрахували, який відсоток банківських відділень продовжує працювати

Казна та Політика
512
Перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова заявила, що кількість клієнтів у відділеннях скоротилась у рази. Як зазначається, деякі банки вже дослухались до рекомендацій НБУ – дозволяють відвідувачам вхід тільки в захисних масках і перевіряють температуру тіла.
Як наголошується, «опорні» відділення банків працюють. Призупинена робота лише відділень у закритих через карантин будівлях, та тих, які майже не мають клієнтів.
“Близько 75% всієї філіальної мережі банків продовжує працювати. Банкомати достатньо поповнені готівкою. Проблем з роботою немає. Ліквідності достатньо. Національний банк не вводив жодних валютних обмежень. Нестача готівки відбулась через логістичний збій доставки валюти в Україну. Але НБУ вже отримав з-за кордону партію готівкового долара, який потрібен для підкріплення кас банків”, – наголошують в Нацбанку.
Також регулятор прокоментував ще кілька питань, з якими звертаються клієнти банків:
“Активізація банківських колекторів. НБУ просить банки переорієнтувати свій колекшн в цей період. Замість вимоги погасити борг, банки повинні цікавитись фінансовим станом клієнта.
Термін дії платіжних карток. НБУ рекомендував банкам автоматично продовжити термін дії карток, якщо він закінчився. Деякі банки це вже зробили.
Банк просить приїхати у відділення для уточнення інформації. НБУ рекомендував банкам не робити уточнення інформації про клієнта під час карантину. Це може почекати. Банки не мають припиняти операції клієнта на цій підставі”.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас