В Україні створять Стабілізаційний фонд на 200 млрд грн - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять Стабілізаційний фонд на 200 млрд грн - Шмигаль

Казна та Політика
1323
Кабінет Міністрів України створить стабілізаційний фонд, обсяг якого складе майже 200 млрд грн.
Про це в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
За словами голови Кабміну, держава має ресурси на такі витрати.
“Ми створюємо стабілізаційний фонд держави, його розмір буде близько 200 млрд гривень. Цього буде абсолютно достатньо, щоб забезпечити пенсіонерів, забезпечити тих, хто сьогодні потребуватиме допомоги через втрату роботи”,-зазначив Шмигаль.
Прем’єр також повідомив, що буде створено експертну стратегічну раду, яка напрацьовуватиме рішення для найбільш м’якого проходження кризи і початку розвитку після її завершення.
“Сьогодні Україна в потенційну кризу підходить більш підготовленою, ніж у 2008 році. У нас і значні золотовалютні резерви в НБУ, у нас хороші механізми, у нас висока ліквідність в банках. У нас всі макроекономічні параметри значно міцніші, ніж були в 2008 році, коли починалася фінансова криза”, — розповів прем’єр-міністр.
При цьому Шмигаль підкреслив, що, за оцінками експертів, криза буде потужнішою, ніж у 2008 році.
“Тому ми вже сьогодні працюємо з Міністерством економіки, Міністерством фінансів спільно з міжнародними фінансовими організаціями, з МВФ в тому числі, над розробкою і коригуванням макропрогнозу, над розробкою механізмів стимулювання бізнесу, розробкою і впровадженням вже найближчим часом — буквально в квітні-травні — програми підтримки людей”, — заявив прем’єр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас