Вчені спростували теорію, що коронавірус був створений людиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені спростували теорію, що коронавірус був створений людиною

Світ
1806
Згідно з популярними теоріями змови, Китайський коронавірус був створений вченими в лабораторних умовах.
Водночас нове дослідження міжнародної групи вчених спростовує це.
Зокрема, зазначено, що дослідники з двох американських університетів — Колумбійського університету в Нью-Йорку і університету Тулейна в Новому Орлеані — і Сіднейського університету в Австралії опублікували результати сенсаційного дослідження.
Вони стверджують, що коронавірус SARS-CoV-2, який викликає COVID-19, виник і розвивався до свого нинішнього стану суто еволюційним шляхом.
Він не міг бути створений штучно, стверджують вчені.
Відповідно, розповіді про лабораторне походження коронавірусу не мають під собою жодних підстав.
Вчені проаналізували структуру вірусу і не знайшли жодних ознак редагування, яке було б потрібно для його створення.
“Порівнявши всі відомі генетичні дані з даними про структуру коронавірусу, ми можемо з упевненістю стверджувати, що SARS-CoV — 2 виник природним чином”, – пояснює імунолог Крістіан Андерсен, один з авторів дослідження.
За його словами, коронавірус існує досить давно. Пов’язані з ним захворювання спалахували в Китаї в 2003 році (SARS) і на Близькому Сході в 2012 році (MERS).
Як зазначається, якби вірус був створений штучно, його “авторам” довелося б запозичувати молекулярну структуру у якогось з відомих науці вірусів. А саме – у вірусу, який вже відомий своєю здатністю ефективно атакувати людський організм.
“Однак структура коронавірусу унікальна, аналогів у нього немає, стверджує Андерсен. Це свідчить про те, що коронавірус виник природним шляхом”, — йдеться в дослідженні.
Більш того, структура SARS-CoV-2 дуже схожа на коронавіруси, які були знайдені у кажанів і панголінів. Це свідчить на користь теорії про те, що новий коронавірус розвинувся у тварин і зробив “стрибок” від них до людей в Китаї.
За словами британського вірусолога Джессі Голдінга, якого залучили для незалежної оцінки дослідження американських і австралійських дослідників, ця робота повинна покласти край спекуляціям про лабораторне походження коронавірусу SARS-CoV-2.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас