У Харківській області виявили мільйонні розкрадання в "Укрбургазі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харківській області виявили мільйонні розкрадання в "Укрбургазі"

Казна та Політика
641
У Харківській області Служба безпеки України викрила масштабне привласнення коштів державного підприємства “Укрбургаз” на суму 7,5 млн гривень.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
За даними слідства, в кінці 2018 року державне підприємство уклало з місцевою комерційною структурою договір на взяття в оренду будівельної техніки. Загальна сума контракту склала 19 млн гривень, частину з яких було присвоєно учасниками угоди.
“За попередньою інформацією, директор фірми-орендодавця систематично вносив хибні відомості у фінансову документацію: в актах виконаних робіт були відображені значно завищені дані. Таким чином, різницю між реальними витратами і даними, внесеними рахунки державного підприємства, зловмисники незаконно перевели в готівку й привласнили”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з висновком судово-економічної експертизи, в результаті протиправних дій держпідприємству було завдано збитків на майже 7,5 млн гривень.
В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 28 (злочин вчинений групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас