Податкова: з початку року до місцевих бюджетів надійшло понад 5 млрд грн плати за землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова: з початку року до місцевих бюджетів надійшло понад 5 млрд грн плати за землю

Казна та Політика
179
Протягом січня-лютого 2020 року платники податків направили до місцевих бюджетів 5 млрд 43 млн гривень плати за землю. Це на 11,7%, або на 560,1 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомляє прес-служба ДПС.
Повідомляється, що найбільшу суму плати за землю – 92,8%, або 4 680,2 млн гривень, сплатили юридичні особи. У свою чергу, фізичні особи поповнили місцеві скарбниці на 362,8 млн грн.
У Державній податковій службі зазначили, що згідно з нормами Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності (державної реєстрації) або права користування земельною ділянкою.
При цьому, підкреслили в податковій, від обов’язку сплачувати земельний податок звільняються фізичні особи-підприємці, які є платниками єдиного податку четвертої групи і використовують земельні ділянки для ведення сільськогосподарського товаровиробництва.
У свою чергу, юридичні особи – платники земельного податку – самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і подають податкову декларацію на поточний рік до податкових органів за місцем розташування земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Це, як запевняють у податковій, звільняє від обов’язку подавати таку звітність щомісяця.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас