День фінансів, 12 березня: зниження облікової ставки, півроку новому Приват24, відеофіксація на дорогах столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 березня: зниження облікової ставки, півроку новому Приват24, відеофіксація на дорогах столиці

1104
Четвер, 12 березня. Облікова ставка знижується, а ситуація навколо коронавірусу лише загострюється.
Облікова ставка. Все нижче і нижче. Правління Національного банку прийняло рішення знизити облікову ставку до 10% річних з 13 березня 2020 року. Регулятор продовжує прогнозоване пом’якшення монетарної політики, щоб повернути інфляцію в цільовий діапазон 5% +/- 1 п.п. і підтримати економічне зростання в Україні в умовах охолодження світової економіки.
Коронавірус і економіка України. Прогноз Нацбанку. Як повідомляє НБУ, істотне зниження світового попиту, а також переоцінка інвесторами ризиків країн, що розвиваються, можуть негативно позначитися на показниках зовнішньої торгівлі України і ускладнити залучення фінансування.
Робота банків під час карантину. На час карантину банківська система працюватиме в звичайному режимі. Банки сьогодні досить стійкі, є високоліквідними і капіталізовані і продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів, вказують в НБУ. Національний банк готовий заспокоїти валютний ринок, при необхідності і далі проводячи валютні інтервенції для згладжування курсових коливань.
Обвал цін на нафту. Що від цього Україні? Мабуть тільки той, хто зовсім не цікавиться фінансовим світом, міг не помітити значного обвалу цін на нафту. «Чорний понеділок» на фінансових і нафтовому ринках спровокувало накладення двох подій – подальше поширення коронавірусу, яке спровокувало зниження попиту на нафтопродукти, і результати зустрічі країн альянсу ОПЕК+. Як такий стан справ може відгукнутися для України – на це питання спробували відповісти в окремому відео.
Новому Приват24 півроку. Хороша дата, щоб оцінити всі нюанси роботи нового Приват 24 і розповісти вам про вражаючі масштаби використання цього інтернет-банку. А ще привід нагадати про ті його функції, про які ви могли й не підозрювати.
Відеофіксація порушень вже на дорогах столиці. У Києві та Київській області запускають відеофіксацію порушень правил дорожнього руху. Сьогодні встановлено 20 камер у Києві, до 1 травня буде встановлено ще 30 камер у Київській області.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас