Volkswagen припиняє розробку автомобілів на газомоторному паливі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen припиняє розробку автомобілів на газомоторному паливі

Фондовий ринок
15905
Компанія Volkswagen (VW) оголосила про припинення розробки автомобілів, що працюють на газомоторному паливі (CNG), оскільки має намір повністю зосередитися на випуску електромобілів.
В інтерв’ю газеті Handelsblatt директор з розвитку VW Франк Вельш (Frank Welsch) повідомив, що минулого року компанія продала по всьому світу всього 110 000 автомобілів, що працюють на компримованому природному газі. Цього недостатньо для виправдання подальших інвестицій в цей напрямок.
За словами Вельша, випуск 19 моделей марок VW, Audi, Skoda і Seat з газобалонним обладнанням буде продовжений, але «у них не буде наступників». Він додав, що ці автомобілі не користуються особливо високою популярністю у клієнтів.
Життєвий цикл моделей автомобілів становить близько 7 років, отже автомобілям на CNG відведено не так вже й багато часу. Тим більше, що через років п’ять в Європі планують ввести новий екологічний стандарт «Євро-7» з більш суворими нормами щодо викидів шкідливих речовин, що унеможливить використання цілого ряду моторів VW, які працюють на газі.
Вельш підкреслив, що відмова від подальшої модернізації автомобілів на CNG дозволить VW зосередитися на електромобілях з нульовими викидами, які компанія планує перетворити на мейнстрім в найближчі роки.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас