Amazon відкрив перший великий супермаркет без кас і продавців (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon відкрив перший великий супермаркет без кас і продавців (фото)

Світ
2119
Найбільша у світі компанія електронної комерції Amazon відкрила продуктовий супермаркет, у якому реалізувала модель Amazon Go, тобто торгівлю без кас і касирів. Розташований він у місті Сіетлі, США.
Як пише видання The Verge, супермаркет відрізняється від попередніх магазинів компанії з такою моделлю (у США їх вже понад двадцять) тим, що має ширший асортимент. Також новий магазин більший за розмірами – його площа складає майже 1 тис. кв. метрів. Варто відзначити, що розмір стандартних магазинів з моделлю Amazon Go — від 110 до 220 кв. метрів.
У супермаркеті в наявності багато товарів (великі головні бренди та місцеві продукти) за низькими цінами, як у мережах Publix або Walmart з моделлю Go.
Amazon відкрив перший великий супермаркет без кас і продавців (фото)
Подібні магазини оснащено телекамерами з робочою зоною та технологією комп’ютерного зору разом з геозонами для гаджетів. Це зроблено для того, щоб відслідковувати дії покупців і переміщення товарів.
Віцепрезидент Amazon з фізичних продажів і технологій Діліп Кумар заявив, що наразі компанія не збирається відкривати подібні великі продуктові супермаркети. Проте він не виключає можливості зробити це у разі, якщо досвід виявиться успішним.
Amazon відкрив перший великий супермаркет без кас і продавців (фото)
Ще восени 2018 року Amazon заявляв про те, що планує відкривати автоматизовані магазини. Зокрема, тоді онлайн-ритейлер обіцяв до 2021 року запустити до 3 тис. магазинів, у яких планував використовувати технології, подібні до безпілотних автомобілів.
Крім цього, незабаром Amazon хоче представити роботизовані зони у своїй новій фізичній мережі продуктових магазинів. Вони будуть виконувати онлайн-замовлення та працювати окремо від формату Amazon Go.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас