На території Одеської області незабаром з'являться енергогенеруючі вітрові станції, - голова ОДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На території Одеської області незабаром з'являться енергогенеруючі вітрові станції, - голова ОДА

Енергетика
339
Одеська обласна державна адміністрація найближчим часом підпише меморандум щодо запуску великого інвестиційного проекту за участю бізнесу Німеччини з встановлення на території області енергогенеруючих вітрових станцій. Про це заявив голова Одеської ОДА Максим Куций.
“Ми шукаємо інвестиції для амбітних проектів. Сподіваюся, найближчим часом підпишемо меморандум, і почнеться великий інвестиційний проект за участю бізнесу Німеччини – встановлювати на території області енергогенеруючі вітрові станції. Масштаб інвестицій – близько 200 мільйонів євро”, – сказав Куций.
За його словами, ще одним ключовим питанням є інфраструктурні об’єкти, які ОДА планує реалізувати протягом 2020 року.
“На державному рівні виділено безпрецедентно великі кошти на будівництво доріг. Зокрема, на Одеську область – понад 900 млн гривень на дороги національного значення, і 670 млн гривень на дороги міжнародного значення”, – зазначив Куций, додаючи, що приблизно мільярд гривень буде спрямовано на міжнародні та державні дороги.
Крім того, Куций розповів про готовність області відкрити поромну переправу в бік Румунії.
“Переправа з боку України готова на сто відсотків – всі роботи завершили ще в кінці листопада. Ми готові приймати пасажиропотік. Одночасно в Румунії є невеликі технічні та бюрократичні моменти, пов’язані з організацією роботи. Це обопільний двосторонній процес. Румунські партнери переконують, що відкриємо переправу в березні. Це перший контрольно-пропускний пункт, який з’єднає дві країни по воді”, – додав голова Одеської ОДА.
Щодо завдання президента провести аукціон з продажу інвесторам Одеського припортового заводу до кінця року, глава ОДА переконаний, що процес має позитивні тенденції.
“Люди на завод повертаються, динаміка повернення професійних фахівців дуже хороша. Одеський припортовий завод – стратегічний об’єкт національного масштабу. Протягом останніх двох місяців я двічі був на заводі і одним з останніх візитів був візит з делегацією потенційних інвесторів, які серйозно зацікавилися питанням придбання заводу”, – підсумував Максим Куций.
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Максима Куцого главою Одеської обласної державної адміністрації 11 жовтня 2019 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас