У ТПП України пропонують розгорнути в Україні WiFi-мережу на основі блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ТПП України пропонують розгорнути в Україні WiFi-мережу на основі блокчейн

Казна та Політика
690
Комітет з електронних комунікацій при Торгово-промисловій палаті України ініціював реалізацію спільного українсько-американського проекту з побудови WiFi-мережі на основі технології блокчейн.
Як повідомляє пресслужба Торгово-промислової палати України, технологія була розроблена вченими Кембриджського університету.
«Ammbr – бездротова mesh-мережа, яка базується на технології блокчейн. Вона дозволяє цілодобово роздавати вільний канал доступу до інтернету в автономному режимі. Ammbr об’єднує в мережу модулі, які працюють як просунуті мережеві маршрутизатори. Модулі взаємодіють один з одним, підтримуючи канал зв’язку, і надають доступ до мережі, в тому числі в місцях з відсутнім або слабким сигналом. Модулі Ammbr створюють блокчейн-мережу, яка забезпечує безперебійну роботу транзакцій і розумних контактів», – повідомили в прес-службі Торгово-промислової палати з посиланням на матеріали Комітету з електронних комунікацій при ТПП.
Вартість технологій:
  • вартість покриття території України якісним інтернетом при використанні існуючих технологій оцінюється в 80 млн доларів;
  • вартість побудови Ammbr-мережі може становити від 2 до 5 млн доларів.
План дій на 2020 рік:
  • нормативно-правова діяльність;
  • освіта для МСБ;
  • створення кіберакадемії і кіберполігону на базі ТПП України.
Крім того, триває активна робота робочих груп при комітеті за напрямками smart city, телемедицина, інтернет речей і криптовалюта.
Члени Комітету з електронних комунікацій при ТПП також обговорили розвиток і механізми регулювання ринку криптовалют в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас