День фінансів, 26 лютого: побоювання Крумханзля, 500 грн за пізній вихід на пенсію, хабар у біткоїнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 лютого: побоювання Крумханзля, 500 грн за пізній вихід на пенсію, хабар у біткоїнах

530
Середа 26 лютого: про долю ПриватБанку, доплати за пізній вихід на пенсію, та посилки в Китай:
За 500 грн за більш пізній вихід на пенсію. Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді схвалити надбавки деяким пенсіонерам в розмірі понад 500 грн на місяць, в разі більш пізнього виходу на пенсію. Зазначимо, мінімальна пенсія за віком у осіб, які досягли віку 65 років, при наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу, з 1 січня 2020 року становить 1889 грн.
А тим часом… Пенсійний фонд обмірковує створення системи автоматичного призначення пенсій за віком і подальший розвиток інших електронних сервісів. Також планують впровадити видачі електронних листків непрацездатності; сервіс “Електронна трудова книжка”; автоматизацію видачі довідок, за якими найчастіше звертаються громадяни.
Занепокоєння Крумханзля. Голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл заявив, що є реальний ризик повернення банку екс-власникам. За його словами, якщо націоналізацію ПриватБанку скасують, Україні загрожують “втеча капіталу” і девальвація гривні.
Відправлення в Китай. З 26 лютого “Укрпошта” відновлює прийом всіх видів експортних відправлень в Китай. Імпортні відправлення з Китаю продовжують доставлятися в Україну. Національна пошта Китаю і інші логістичні партнери, які здійснюють доставку в Україну, не мають ніяких заборон від ВООЗ та Всесвітнього поштового союзу на вивезення пошти з території Китаю.
А що якщо без подвійного стягнення комісії? В Україні планують скасувати подвійне стягнення комісії за сплату комуналки і заборонити банкам самостійно встановлювати розмір комісійних винагород. При розрахунку готівкою за житлово-комунальні послуги у відділеннях банків і інших установ, що здійснюють прийом таких платежів, фізичні особи додатково платять комісійну винагороду за послуги банку. Розмір такої комісії залежить від банку, але мінімально становить 3 гривні за одну послугу.
Хабар в біткоїнах. Співробітники Служби безпеки України затримали співробітника структурного підрозділу Департаменту кіберполіції Нацполіції України. За версією слідства, кіберполіцейський вимагав від місцевого жителя $5 тисяч за непритягнення його до передбаченої законодавством відповідальності за поширення порнографічної продукції. За цю суму поліцейський обіцяв фігуранту справи забезпечити «потрібний» висновок комп’ютерно-технічної експертизи. Щоб уникнути викриття, кіберполіцейський спочатку запропонував переказати кошти в біткоїнах.
Хто виявиться найстійкішим? Щорічне нагородження кращих банків і банківських продуктів FinAwards вже не за горами. Цієї п’ятниці Finance.ua спільно з порталом Minfin.com.ua оголосять кращих з кращих. 28 лютого ми дізнаємося, хто ж з роздрібних банків України самий клієнторієнтований, у кого кращі роздрібні продукти, системи дистанційного обслуговування, кому належить титул «Кращий керівник роздробу» і кого назвуть «Банкіром року». А головне, на FinAwards 2020 кличемо не тільки банкірів. Взяти участь в урочистому вечорі з нагоди нагородження може кожен бажаючий. Достатньо придбати квиток на сайті заходу: https://finawards.com.ua/
Не пропустіть незабутній вечір серед професіоналів банківської спільноти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас