Міжбанк: гривня отримає свій шанс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривня отримає свій шанс

Валюта
2030
П’ятниця буде досить активним днем ​​на валютному ринку, незважаючи на завершення тижня. Це зазвичай призводить до зниження ділової активності клієнтів, але не цього разу.
Річ у тім, що продовжує працювати фактор бюджетних проплат у клієнтів і це зіграє на зміцнення гривні. Багато людей з різних причин не встигли закрити всі свої заборгованості перед державою по податках і будуть це робити сьогодні. Це знову простимулює збільшення пропозиції валюти на торгах з боку експортерів на тлі вельми середньої за обсягами купівлі з боку імпортерів. Адже їм теж треба розрахуватися з державою.
Крім цього, за нашими даними в найближчі дні з купівлі валюти будуть менш активні великі імпортери енергоносіїв – як за рахунок погодного чинника (аномально тепла зима), так і за рахунок очікуваного зниження цін на енергоносії на світових ринках через катастрофічне падіння ділової активності в Китаї і ЄС, пов’язане з коронавірусом. Наші імпортери енергоносіїв не поспішають скуповуватися великими обсягами, бо розраховують на цьому істотно заощадити.
Досить низький попит на валюту може дати гривні шанс продовжити своє зміцнення цієї п’ятниці.
За прогнозами 21 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $220 млн при укладанні до 570 угод. Спекулянти працюватимуть у форматі “в дві сторони”, але при нагоді будуть не проти і погойдати курс, протягом дня підлаштовуючись під дії великих місцевих гравців.
Незважаючи на те, що на нараді з казначеями банків Нацбанк днями говорив про зниження обсягів своїх покупок на міжбанку – за фактом він вчора скуповував долар на торгах і буде це робити і сьогодні, якщо буде така можливість.
За нашими прогнозами, 21 лютого коридор по долару буде в межах 24,30-24,55 гривень із залежністю ринку від дій великих місцевих гравців.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,44 / 24,46
євро – 26,43 / 26,45
російський рубль – 0,3827 / 0,3832
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас