В Україні з'явиться новий міжнародний аеропорт для лоукостерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться новий міжнародний аеропорт для лоукостерів

Фондовий ринок
3897
Поки в столиці для модернізації аеропорту “Бориспіль” шукають кредит, у Київській облдержадміністрації (ОДА) заявили, що аеропорт в Білій Церкві отримає статус міжнародного і обслуговувати лоукостери. Про це розповів голова ОДА Олексій Чернишов.
“Є відома європейська практика розташування аеропортів на невеликій відстані від столиці, які обслуговують лоукостери. Наш перший аеропорт “Біла Церква” отримає статус міжнародного і залучить нові авіакомпанії”, – сказав Чернишов, додавши, що відповідна документація вже розробляється для прискорення отримання аеропортом статусу міжнародного.
За його словами, також планується відкриття пункту пропуску через державний кордон, а в подальшому – будівництво пасажирського і вантажного терміналів.
“Поруч з аеропортом – залізниця, це створить унікальний комфортний хаб для перевізників. Ми очікуємо, що це позитивно вплине на розвиток туризму і економіки України”, – заявив Чернишов.
Нагадаємо, ще в 2018 році Мінінфраструктури оприлюднило план будівництва повітряної гавані поблизу Білої Церкви на базі місцевого аеродрому. Уже тоді влада заявляла, що аеропорт має стати міжнародним.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас