Безпілотник Motiv: міський автомобіль майбутнього (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотник Motiv: міський автомобіль майбутнього (фото)

Технології&Авто
539
Прем’єра прототипу міського автомобіля майбутнього під назвою Motiv відбулася на виставці мобільних інновацій MOVE 2020 у Лондоні.
Одномісний електричний безпілотник Motiv – спільний проект інжинірингової компанії Gordon Murray Design, Delta Motorsport і консалтингового агентства itMoves. Частину коштів на розробку сіті-кара виділила урядова програма IDP14, яка стимулює розробку екологічно чистого транспорту в Великобританії.
В основі Motiv – просторова алюмінієва рама, на яку навішені карбонові кузовні панелі. При габаритних розмірах 22537 х 1310 х 1628 мм маса автомобіля без батарей всього 450 кг. Незважаючи на те, що Motiv належить до класу квадроциклів, він відповідає всім вимогам безпеки, що висуваються до звичайних автомобілів.
Безпілотник Motiv: міський автомобіль майбутнього (фото)
Зовні він нагадує безпілотник Google. Потрапити всередину можна через двері типу «крило чайки». Перед єдиним пасажирським сидінням встановлений досить великий 24-дюймовий монітор, який відповідає за низку сервісних і розважальних функцій.
Безпілотник Motiv: міський автомобіль майбутнього (фото)
У рух автомобіль приводить 20-кіловатний електромотор, який живиться від батареї ємністю 13,8 кВт·год. Повного заряду достатньо для подолання 100 км шляху. Для того, щоб зарядити батарею від 20 до 80%, буде потрібно близько 40 хвилин. Варто зазначити, що Motiv не має керма і педалей, а значить, він буде пересуватися тільки в режимі безпілотника зі швидкістю не більше 65 км/год.
Безпілотник Motiv: міський автомобіль майбутнього (фото)
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас