Блокчейн-платформа Telegram може перетворитися на підпільний інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн-платформа Telegram може перетворитися на підпільний інтернет

Технології&Авто
3103
Через суперечки з американською владою запуск криптовалюти Gram на основі блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON) так і не відбувся восени минулого року. Разом з тим розробники Telegram продовжують розвивати проєкт, оголосивши про нову ініціативу — TON Sites. Передбачається, що мова йде про альтернативний інтернет з шифруванням і децентралізацією.
На порталі TON вже є інструкція з компіляції шлюзу і створення сайту всередині децентралізованої мережі. Такі сайти схожі на традиційні, але отримати доступ до них можна тільки через блокчейн-платформу Telegram. TON Sites також можуть використовуватися як точки входу для інших сервісів мережі, а завантажені за їх допомогою HTML-сторінки — містити посилання ton://. Останні являють собою платежі для оплати через криптогаманець TON Wallet.
Кожен сайт всередині TON має свою ADNL-адресу, що є аналогом традиційних IPv4 або IPv6. Http-запити приймаються через заснований на ADNL протокол RLDP, що виконує також шифрування всіх даних. Згідно з представленою інформацією, між традиційними сайтами і TON Sites може бути встановлений зв’язок через спеціальні шлюзи.
Поки що не ясно, як Павло Дуров має намір використовувати TON Sites. Офіційних анонсів творець Telegram не робив. Про строки запуску платформи також досі нічого не відомо.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас