День фінансів, 11 лютого: заяви Зеленського, плани Ярославського, поради від Остапіва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 лютого: заяви Зеленського, плани Ярославського, поради від Остапіва

570
Вівторок, 11 лютого: ключові заяви Зеленського, плани Ярославського щодо доріг, рекомендації від Остапіва для сімейного бюджету.
Зеленський про зарплати: “Щоб як у Польщі”. Президент Володимир Зеленський планує підняти заробітні плати українців на рівень польських за час своєї каденції. Чому як у Польщі? За його словами, в Польщі зараз вже кілька мільйонів українців і вони повернуться, якщо тут буде мотивація.
Водночас, пенсіонери повинні почекати. За словами Президента, зараз гроші будуть вкладати в інфраструктуру, модернізацію країни, оскільки є бюджет, а просто друкувати гроші не можуть. Так, вкладаючи в економіку, є можливість, що пенсії почнуть зростати.
Іпотека під 10%. Вчора ми писали, що, на думку президента Конфедерації будівельників України Льва Парцхаладзе, в Україні можливе зниження ставок за іпотекою до 10% з нинішніх 20-24%. Сьогодні Зеленський заявив, що це завдання реальне. Іпотека під 10% може з’явитися вже у вересні. За його словами, здешевлення іпотеки – одне з двох основних завдань, які ставляться, щоб допомогти розвитку сильного середнього класу і поверненню людей, які виїхали з країни.
Зарплати Міністрів. Сьогодні Кабмін опублікував інформацію про зарплати Міністрів за січень 2020 року. У січні виплати нараховувалися за старими правилами, а в лютому зарплати міністрам вже будуть нараховуватися з прив’язкою до середньої зарплати по Україні через встановлений коефіцієнт. Наприклад, у січні оклад прем’єр-міністра після вирахування податків становить 33 782 грн, плюс премія в 20 000 грн. Дубілету пощастило менше, він отримав 12 721 грн. Та й без премії.
ФОП стає дедалі більше. За даними податкової служби, на початку 2020 року кількість ФОП становила 1885,9 тис. осіб, що на 19,8 тис. більше, ніж на початок 2019 року. У податковій також нагадали, що фізособи-підприємці мають право використовувати грошові кошти з бізнес-рахунків для власних, не пов’язаних з бізнесом потреб.
Початок сезону дорожніх робіт і плани Ярославського. Сезон дорожніх робіт в Україні має розпочатися 1 березня, перелік об’єктів для цього вже сформований. Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський підтвердив готовність зайнятися дорожнім будівництвом і оцінив потенційний обсяг робіт для компанії. Як він заявляє, компанія готова побудувати від 100 до 300 км дорожнього покриття.
👪 Сім’я – це маленька держава. Скільки може економити українська сім’я щомісяця? Як вести сімейний бюджет? Які є додатки для планування сімейного бюджету? Про те, як навчитися максимально ефективно економити, розповість сімейний фінансовий радник Любомир Остапів у новому відео на нашому YouTube-каналі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас