День фінансів, 6 лютого: "Дія" в дії, прогнози щодо курсу від бізнесу, цифрові паспорти навесні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 лютого: "Дія" в дії, прогнози щодо курсу від бізнесу, цифрові паспорти навесні

632
Четвер, 6 лютого, запам’ятався технологічними починами.
День фінансів, 6 лютого: "Дія" в дії, прогнози щодо курсу від бізнесу, цифрові паспорти навесні
Треті в Європі. Президент Володимир Зеленський привітав додаток державних онлайн-послуг “Дія” з релізом і заявив, що Україна стала третьою країною в Європі, яка має подібний сервіс, окремо він зазначив, що на розробку не були витрачені державні кошти. Влада має намір зробити 50 електронних послуг доступними для громадян України протягом 2020 року. А протягом наступних 3 років перевести в електронний формат усі державні послуги.
Цифрові паспорти навесні. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував запуск цифрового зразка паспорта громадянина України навесні 2020 року. Паспорт працюватиме через мобільний додаток «Дія» і дозволить перевіряти особу для: медичного обслуговування; банківських операцій; під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних послуг, на пошті та багато іншого.
Курс до кінця року. Прогноз від бізнесу. Прогнозний курс гривні до долара на кінець 2020 року може скласти 24 грн/дол., а на 2021 рік – на рівні 25,5 грн/дол. Такі прогнози озвучив генеральний директор інвесткомпанії Dragon Capital, президент Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Томаш Фіала.
POS-термінали у відділеннях Укрпошти. Укрпошта встановила POS-термінали для прийому оплати платіжними картками в найбільш завантажених поштових відділеннях України в обласних центрах і населених пунктах, де мешкають понад 2000 осіб і де скорочуються банківські відділення та банкомати. Термінали допоможуть платити банківською карткою за комунальні платежі, здійснювати грошові перекази, знімати готівку. Комісія за зняття готівки в автоматизованих поштових відділеннях відсутня (можлива комісія банку, що випустив картку).
Перевірка водійських прав “у смартфоні”. Підтверджувати справжність водійських посвідчень будуть за допомогою QR-коду. Про це під час презентації мобільного додатку “Дія” сказав керівник проекту Мстислав Банік. Для сканування QR-коду не потрібне додаткове програмне забезпечення, потрібно тільки мати смартфон, камеру і додаток Дія.
Якщо ви хочете трохи відпочити від смарт-міста, Finance.ua пропонує вам ознайомитися з новою статтею, в якій порівнюємо 6 не надто дорогих гірськолижних курортів. Читайте.⬇️

Де і за скільки покататися на лижах?. 🗻

І ось ще одна новина вам на дорогу, BlaBlaCar починає продаж квитків онлайн на автобуси. З 6 лютого з’явилася функція купівлі квитків на автобуси, яка забезпечується технологіями Busfor.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас