Приватна фірма при розмитненні "єврономерів" відмила понад 6 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватна фірма при розмитненні "єврономерів" відмила понад 6 млн гривень

Кримінал
900
У Житомирській області співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність комерційної структури, яка при розмитненні евроблях “відмила” 6,5 млн гривень.
Про це повідомляє пресцентр СБУ.
“Восени минулого року СБУ блокувала діяльність міжрегіонального центру з мінімізації податкових платежів, який “спеціалізувався” на розмитненні транспортних засобів за заниженою оціночною вартістю. Досудовим розслідуванням встановлено, що при імпорті автомобілів з держав Євросоюзу ділки використовували одну з житомирських фірм. За документами, які структура подавала до податкових органів, ціна на машини була заниженою удвічі. Тільки через одну цю фірму зловмисники “відмили” 6,5 мільйона гривень”, – йдеться в повідомленні.
Під час проведення обшуків за місцем реєстрації комерційної структури правоохоронці вилучили оргтехніку та матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.
Зараз власнику фірми оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків або зборів, якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про накладення арешту на майно фірми.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас