Мінфін вперше за шість років випустив 7-річні облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін вперше за шість років випустив 7-річні облігації

Фондовий ринок
893
Міністерство фінансів України у вівторок, 28 січня, на аукціоні провело на внутрішньому ринку успішне розміщення державних облігацій з терміном обігу сім років.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну в FACEBOOK.
Як зазначається, погашення має відбутися 26 травня 2027 року.
Розміщення семирічних ОВДП у гривні допоможе Україні збільшити частку боргу в національній валюті. Останній раз цінні папери з аналогічним терміном обігу випускалися понад п’ять років тому за ставкою 15,5%. На сьогодні вона становить 9,79%.
За підсумками аукціону до державного бюджету надійде 6,3 млрд гривень (3-місячні ОВДП – 525 млн грн, 1-річні ОВДП – 1148 млн грн, 2-річні ОВДП – 912 млн грн, 7-річні ОВДП – 3704 млн грн). При цьому загальний попит на українські ОВДП перевищив 13 млрд гривень.
“Ми раді представити ринку семирічні гривневі ОВДП. Зниження вартості залучення коштів і подовження термінів дозволяє проводити в країні реформи, інвестувати в людський капітал та інфраструктурні проекти, і при цьому знижувати боргове навантаження. Україна поставила мету – збільшити ефективність бюджетних витрат. Це надскладне завдання, яке ми за результатами 2019 роки змогли виконати. Міжнародні інвестори розуміють це і підтримують Україну, продовжуючи інвестувати в країну”, – заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас