День фінансів, 28 січня: про нові проїзні в Києві, найдорожчу віллу Ахметова, автореєстрацію від Wizz Air — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 січня: про нові проїзні в Києві, найдорожчу віллу Ахметова, автореєстрацію від Wizz Air

635
Вівторок, 28 січня. Світ фінансів різноманітний. Одні купують вілли. Інші – проїзні квитки.
У Києві змінять систему проїзних. У столиці планують з 1 квітня цього року скасувати роздільні місячні проїзні квитки на різні види громадського транспорту і ввести єдині – з обмеженням, і без обмеження кількості поїздок. Вартість місячного квитка без обмеження кількості поїздок складе 1300 грн. Тарифи на разові поїздки залишаться незмінними.
Кабмін змінив формулу ціни на газ. Нафтогаз продаватиме газ населенню за середньою ціною на нідерландському хабі TTF. З 1 січня 2020 року ціна купівлі природного газу за спецзобов’язаннями не може бути вищою за ціну її продажу у відповідності з викладеними умовами плюс торгова надбавка НАК на рівні 1,917% від цієї ціни.
Лайфхак для заповнення е-декларації. На адресу НАЗК з початку 2020 року надійшло понад 6 тис. запитів щодо роботи з Реєстром декларацій. Тому НАЗК склало перелік відповідей на найбільш популярні запитання. Наприклад, якщо виникає помилка при передачі запиту на сервер ЦСК по протоколу HTTP (5), необхідно вимкнути розширення браузера і змінити налаштування антивірусного програмного забезпечення.
Auto Check-In від Wizz Air. Авіакомпанія Wizz Air ввела послугу автоматичної реєстрації на рейс Auto Check-In і відправки посадкових талонів. Коштує послуга 1,5 євро з кожного пасажира. Щоб скористатися автоматичною реєстрацією, необхідно додати послугу в бронювання квитка, система зареєструє пасажирів. Після чого буде необхідно ввести номери телефонів пасажирів, а також паспортні дані.
У чому суть ідеї “інвестиційної няні”. Раніше ми писали, що інвесторам в Україні будуть надавати персональних менеджерів, щоб полегшити їм процес інвестицій. Сьогодні міністр економіки заявив, що ідея “інвестиційної няні” полягає в тому, що уряд України підписує конкретні умови з інвестором, і таким чином уряд України відповідатиме в міжнародних судах перед інвестором за порушення. Ну і інвестор також відповідатиме перед урядом України. За його словами, це дзеркальний договір.
Податок на онлайн-сервіси. До Верховної Ради подали законопроект, яким хочуть запровадити податок на додану вартість для онлайн-сервісів і соцмереж. У разі прийняття документа, оподаткування може позначитися на вартості послуг, що надаються сервісами.
Найдорожчою віллою в світі тепер володіє Ахметов. Український олігарх Ринат Ахметов придбав “найдорожчу в світі віллу” у Франції за 200 мільйонів євро. Її початкова ціна становила 350 мільйонів євро, але попередній власник, компанія Campari Group, продала її з 43-відсотковою знижкою. З 1920-х цією віллою володіла родина Марньє-Лапостоль. До них власником Les Cedres був бельгійський король Леопольд II.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас