Ferrari готує спорткар з чотирма електромоторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ferrari готує спорткар з чотирма електромоторами

Технології&Авто
1960
Компанія Ferrari запатентувала схему повнопривідного спорткара з чотирма незалежними електромоторами.
Акумулятори для цих моторів можна буде замінити на двигун внутрішнього згоряння.
Раніше в Ferrari заявляли, що не будуватимуть електричний суперкар, доки акумуляторні батареї не досягнуть належного рівня розвитку. Однак, як з’ясовується, до того моменту в Маранелло вже буде готова новітня платформа.
Компанія вже подала відповідну патентну заявку. Наприклад, в заявці вказано, що платформа електрокара передбачає застосування чотирьох механічно незалежних моторів – по одному на кожне колесо. Очевидно, така схема дозволить італійцям більш точно налаштувати систему управління вектором тяги, що обіцяє суперкару відточену керованість.
Батареї передбачається розмістити позаду пасажирських сидінь – між салоном і задньою віссю. Цікаво, що та ж патентна заявка передбачає і можливість заміни акумуляторів на двигун внутрішнього згоряння, що зробить майбутній суперкар гібридним.
Правда, поки неясно, чи передбачається наявність механічного зв’язку між ДВЗ і колесами (по тій же схемі, що у SF90 Stradale), чи бензиновий мотор буде використовуватися в якості генератора.
Як випливає з попередніх заяв керівництва марки, не варто очікувати появи першого повністю електричного суперкара Ferrari до 2025 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас