Вчені створили «безсмертні» SSD-накопичувачі з графену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили «безсмертні» SSD-накопичувачі з графену

Технології&Авто
5606
Фахівці з Національного дослідницького технологічного університету «МІСіС» (Росія) і Національного інституту квантових наук і радіології (Японія) розробили матеріал, що дозволяє істотно збільшити місткість твердотільних дисків і флеш-накопичувачів. Крім того, він вирішує головну проблему таких накопичувачів – ліміту перезапису.
Сьогодні традиційні пристрої зберігання даних, такі як флешка або зовнішній жорсткий диск, засновані на методі передачі інформації за допомогою електричного струму. При цьому час від часу користувачі неминуче стикаються з проблемами: файл може записатися некоректно, комп’ютер може перестати «бачити» флешку, а для запису великої кількості інформації потрібні досить громіздкі носії. Перспективною альтернативній електроніці вважається спінтроніка, де управління перенесенням інформації реалізується не тільки за допомогою заряду електронів, але також і за допомогою струму спінів – власних моментів імпульсу електронів.
Розроблений російськими і японськими вченими матеріал здатний істотно збільшити ємність магнітної пам’яті шляхом підвищення щільності запису. Для його створення вчені використали комбінацію з графену і напівметалевого сплаву Гейслера Co2FeGaGe (кобальт-залізо-галій-германій).
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас