День фінансів, 21 січня: економічний паспорт для українців, суди з Коломойським, грошові перекази через Viber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 січня: економічний паспорт для українців, суди з Коломойським, грошові перекази через Viber

1174
У вівторок, 21 січня, розповімо про «Фонд майбутнього», фактори, які можуть вплинути на ринок депозитів, і як переказати гроші через Viber.
Економічний паспорт українця. До Верховної Ради подано проєкт закону “Про економічний паспорт українця”. Це буде особистий рахунок українців, які будуть народжені в Україні після 1 січня 2021 року і які проживуть на території України 18 років. На цей рахунок буде нараховуватися по 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України. Гроші будуть виплачуватися порівну власникам рахунку після досягнення ними повноліття.
Що може вплинути на ринок депозитів? Як відзначають банкіри, найбільший вплив на ринок депозитів має економічна ситуація в країні. Крім того, вплинути можуть інфляція, урядові ініціативи з кредитування населення і розвиток довгострокового кредитування. Як заявив Андрій Прусов, заступник голови Правління Банку Форвард, якщо гривня продовжить зміцнюватися, відповідно, ставки будуть знижені.
Зазначимо, що сьогодні Президент підписав Закон “про доступні кредити для малого бізнесу”. Він передбачає виділення 2 млрд гривень для урядової програми доступних кредитів для малого та середнього бізнесу.
“Скинути” гроші через Viber. У Viber запустили сервіс мобільних грошових переказів. Скористатися сервісом може власник банківської картки будь-якого українського банку, незалежно від платіжної системи. Максимальна сума переказу – 14 900 гривень. Як скористатися сервісом, читайте за посиланням.
Суди з Коломойським. Господарський суд Львівської області зобов’язав ПАТ “Дніпрометалсервіс”, пов’язане з екс-власником “Приватбанку” Ігорем Коломойським, передати у власність НБУ нежитлове приміщення, закладене за кредитом рефінансування. Компанія у вересні 2014 року надала Нацбанку в заставу приміщення площею вартістю понад 100 млн грн як забезпечення кредиту рефінансування, виданого ПриватБанку до націоналізації, і не виконала взятих на себе обов’язків.
Податок на доходи фізосіб для столиці. Київрада звернеться до ВР з приводу справедливого розподілу податку на доходи фізичних осіб для столиці. Як зазначається, зараз, згідно з Бюджетним кодексом, більшу частину податку на доходи фізичних осіб (60%) столиця віддає до держбюджету, хоча інші міста передають тільки 25% доходів від ПДФО. У Київраді заявляють, що в столиці є серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні проблеми, а через брак коштів столиця не може швидко вирішувати ці проблеми.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас