Японія має намір почати експлуатацію мереж 6G до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія має намір почати експлуатацію мереж 6G до 2030 року

Технології&Авто
372
Інтернет-джерела повідомляють про те, що Японія розпочала опрацювання всеосяжної стратегії з розвитку мереж мобільного зв’язку шостого покоління (6G). Сьогодні світова галузь, по суті, перебуває на початковому етапі комерційного розгортання мереж п’ятого покоління (5G). Швидкість передачі даних в них в перспективі теоретично зможе досягати 20 Гбіт/с.
Повідомляється, що Японія розраховує почати пробну експлуатацію 6G до 2030 року. Пропускна здатність таких мереж виявиться в 10 разів вищою в порівнянні з 5G. На дослідження і розробки, пов’язані з технологіями 6G Японія має намір виділити близько 2 мільярдів доларів США.
Відзначається, що до розробки систем зв’язку шостого покоління вже приступили інші країни. Серед них Китай, Південна Корея і Фінляндія.
Комерційна експлуатація сервісів 6G, імовірно, почнеться після 2030 року. Передбачається, що для таких мереж буде задіяний короткохвильовий діапазон.
Мережі 6G сприятимуть подальшому розвитку самокерованого транспорту та принципово нових інтерактивних служб. Передбачається, що системи 6G зможуть забезпечувати покриття навіть під водою.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас