День фінансів, 16 січня: нововведення для ФОПів, послуги в пологових будинках, "не межа" цін на ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 січня: нововведення для ФОПів, послуги в пологових будинках, "не межа" цін на ОВДП

1601
Четвер, 16 січня. День дав відповіді на багато питань:
Що буде з фінсектором у найближчі 5 років? НБУ, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Мінфін і ФГВФО затвердили Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року.
Як змінилися розміри неоподатковуваних доходів фізосіб? Нові розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на 2020 рік вплинули на низку показників оплати праці та порядок оподаткування доходів. Розмір мінімальної заробітної плати вплинув на такі показники: неоподатковуваний розмір добових, максимальна величина бази нарахування ЄСВ та інші.
До речі, в Україні найпопулярніший варіант провадження підприємницької діяльності в Україні – ФОП. У новому відео від Finance.ua ми якраз торкнулися цієї теми. Розповідаємо про нововведення, проблеми, особливості в ІТ-сфері.
Через що стрибки курсу долара на готівковому ринку? На коливання курсу долара на готівковому ринку напередодні й після Нового року вплинув насамперед психологічний фактор. Про це сказав заступник глави НБУ Олег Чурій. Як він зазначив, курс в Україні плаваючий, який формується відповідно до попиту і пропозиції, а НБУ не змінює свою роль на цьому ринку.
Що зі ставками й ОВДП? За словами міністра фінансів, це найнижчі показники в історії розміщення українських ОВДП: «На першому аукціоні з розміщення облігацій цьогоріч ставки за гривневими запозиченнями опустилися нижче 10%, і це не межа». Зниження ціни державних запозичень також відзначив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Які послуги стануть безкоштовними в пологових будинках? З 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі. Програма медгарантій – це перелік медичних послуг, які пацієнт зможе гарантовано отримати безкоштовно.
Як може змінитися судовий процес стосовно ПриватБанку? У Нацбанку пояснили, як законопроект № 2571 вплине на судовий процес щодо законності націоналізації ПриватБанку. Запевняють, що ні нинішній закон, ні новий законопроект не дозволяють екс-власникам Приватбанку через суд знову стати власниками банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас