ЄС допоможе Україні розвивати відновлювану енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС допоможе Україні розвивати відновлювану енергетику

Енергетика
553
Євросоюз допоможе Україні в розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності. Про це заявила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон, передає УНН з посиланням на прес-службу Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України.
“Після переговорів щодо транзиту газу, Україна може сфокусуватися на енергії майбутнього, розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності. ЄС надасть свою підтримку”, – сказала Сімсон під час зустрічі з делегацією України на чолі з міністром енергетики та захисту навколишнього середовища Олексієм Оржелем.
У міністерстві нагадали, що нещодавно Європа прийняла Green deal і поставила амбітну мету стати кліматично нейтральною. Тому зараз в ЄС приділяють особливу увагу розвитку відновлюваних джерел енергії.
Україна, в свою чергу, теж напрацьовує концепцію “зеленого” енергетичного переходу і планує запровадити податок на СО2, кошти з якого будуть витрачені на енергоефективні заходи.
Нагадаємо, в грудні 2019 року найбільший виробник курятини в Україні “Миронівський хлібопродукт” (Наша Ряба) ввів в експлуатацію першу чергу комплексу з виробництва біогазу “Біогаз Ладижин”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас