День фінансів, 15 січня: зниження ставок в Ощадбанку, топ-зарплати чиновникам, плани Ярославського на банк Пінчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 січня: зниження ставок в Ощадбанку, топ-зарплати чиновникам, плани Ярославського на банк Пінчука

580
У середу, 15 січня, багато чого пов’язано з банками. Українськими, і не тільки…
Ярославський попередив НБУ про бажання купити банк Пінчука. Бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський повідомив в Національний банк про своє бажання купити Банк Кредит Дніпро у Віктора Пінчука. У Нацбанку зазначають, що на поточний момент складно оцінити угоду, оскільки не відомі ключові умови, в тому числі й розмір придбаного пакету.
Ощадбанк знизив ставки за депозитами. Ощадбанк з 15 січня знижує процентні ставки за депозитами у всіх валютах для фізичних осіб. Зниження ставок відбулося в діапазоні 0,25-0,5 процентного пункту за депозитами в гривні, 0,5-1 – в доларах США і 0,25-0,5 – в євро.
Якщо хочете, щоб ваша нова депозитна ставка завжди залишалася на високому рівні – користуйтеся програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагому прибавку до процентної ставки.

Хочу отримати бонус до депозиту 💰

Доля російських банків в Україні. Два дочірні банки російських державних банків – “Промінвестбанк” і “Сбербанк” – не чинять істотного впливу на фінансовий ринок в Україні, повідомляє заступник голови НБУ Катерина Рожкова. За її словами, “Промінвестбанк” майже згорнувся і не провадить активної банківської діяльності, а “Сбербанк” не дуже активний на ринку.
До речі, про банки і банківські рахунки! 💡 З 13 січня 2020 року Україна перейшла на новий стандарт банківських розрахункових рахунків – IBAN. Ми про це вже писали в понеділок. Але вирішили підготувати для вас окремий матеріал з запитаннями, які ставлять найчастіше. І, відповідно, відповідями на них:

Україна перейшла на IBAN. Що це означає?

Про інші важливі новини дня:
Топ-зарплати для топ-чиновників. Кабмін вирішив не продовжувати практику величезних заробітних плат і встановив сітку для топ-чиновників. Розміри посадових окладів пропонується затвердити в гривнях, а не коефіцієнтах, як це було в 2019 році. Крім того, міністрам та їхнім заступникам можуть виплачуватися премії в розмірі до 200% посадового окладу.
А ось середня зарплата пересічного українця має становити 30-40 тисяч гривень, а середня пенсія повинна бути на рівні 20 тисяч гривень. Таку думку висловив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов. За словами міністра, середня зарплата в Україні становить приблизно десять тисяч гривень, але планується, що рівень середніх заробітних плат щороку зростатиме на дві тисячі гривень.
Штрафи за авто на “єврономерах”. З січня 2020 року поліція має право штрафувати власників авто на єврономерах на місці зупинки. Так, розмір штрафу 8500 тис. виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення. Якщо порушення вчинено цим же водієм повторно протягом року, то штраф становить вже 17 000 грн з позбавленням права керування терміном на 1 рік.
Українці зможуть лікуватися в лікарні “Феофанія”. Зеленський підписав указ про можливість для українців лікування в лікарні “Феофанія”. Так, Кабміну й Державному управлінню справами доручили вжити необхідних заходів для того, щоб громадянам були доступні сучасні методи діагностики та лікування в клінічній лікарні “Феофанія”.
Суд заарештував компанії і землю забудовника Микитася. Печерський районний суд Києва заарештував корпоративні права і земельні ділянки компанії-забудовника “Укрбуд” колишнього народного депутата Максима Микитася. Загалом заарештовано 15,4 гектарів землі. Крім того, заарештовано корпоративні права ТОВ “Інвестиційна компанія “Укрбуд Інвест” і ТОВ “Укрбуд девелопмент”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас