Президент схвалив зміни до Земельного кодексу для протидії рейдерству. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент схвалив зміни до Земельного кодексу для протидії рейдерству.

Казна та Політика
402
Глава держави Володимир Зеленський сьогодні, 13 січня, підписав законопроект №0858 “Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству”. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.
Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента 13 січня.
Закон спрямований на забезпечення захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, вирішення інших питань у сфері регулювання земельних відносин.
У документі прописано вдосконалення процедури держреєстрації земельних ділянок, прав на них, взаємодії Державного земельного кадастру та державного реєстру прав на нерухоме майно.
Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, які унеможливлюють:
  • неправомірне заволодіння землями, в тому числі шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, що використовуються сільськогосподарськими підприємствами;
  • захоплення майна сільськогосподарських підприємств (будівель і споруд, сільськогосподарської техніки, врожаю, інших матеріальних активів);
  • зупинку діяльності сільгосппідприємств внаслідок необґрунтованого накладення арешту на майно та активи підприємств, силової протидії їхній виробничій діяльності, поглинання підприємств шляхом протиправного привласнення корпоративних прав (часток).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас