Гончарук планує ліквідувати тіньовий ринок нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук планує ліквідувати тіньовий ринок нафтопродуктів

Енергетика
414
В Україні не буде тіньового ринку нафтопродуктів.
Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, передає сайт Сьогодні.
“Всі схеми будуть викриті і ліквідовані, а їх учасники – притягнуті до відповідальності. Нафтотрейдери під час нашої минулої зустрічі відзначили проблему нелегальних АЗС, частка яких на ринку становила майже 25%. Для нас зрозуміла стурбованість гравців на ринку щодо нечесної конкуренції і демпінгу з боку “тіньовиків”, – сказав голова уряду.
Він повідомив, що за ініціативою Президента Кабмін почав широку кампанію з ліквідації тіньових схем торгівлі паливом. В рамках цієї кампанії співробітники Державної фіскальної служби, Національної поліції і Служби безпеки провели 2200 перевірок, а також перевірили інформацію про 1399 нелегальних АЗС.
При цьому 377 нелегальних автозаправок закрили. З’ясувалося, що 316 АЗС демонтовані раніше або відсутні за вказаними адресами. Ще 243 точки продажу пального були демонтовані за звітний період, а 463 – оформили ліцензію.
В цілому, під час перевірок у нелегальних постачальників палива вилучили з обігу 4 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 93,4 млн гривень, а також обладнання на суму 94,2 млн гривень.
Також відкрили 292 адміністративні провадження та 152 – кримінальні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас