Газпром виплатив Нафтогазу $2,9 мільярда боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром виплатив Нафтогазу $2,9 мільярда боргу

Енергетика
721
“Нафтогаз” підтвердив отримання від російського “Газпрому” 2,918 млрд доларів компенсації на виконання рішення Стокгольмського арбітражу 2018 року.
Про це повідомив у FACEBOOK виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.
“Так, Україна отримала 2,918 мільярдів доларів США від Газпрому на виконання рішення Стокгольмського арбітражу! Подробиці згодом”, – написав він.
“Таким чином, сумарно за результатами транзитного арбітражу Нафтогаз отримав від Газпрому 5 млрд дол. Сьогоднішній платіж Газпрому включає погашення як не виплаченої раніше частини присудженої компенсації (2,56 млрд дол.), так і відсотків, накопичених з дати оголошення рішення 28 лютого 2018 року. Нафтогаз вітає визнання російською стороною необхідності виконувати рішення арбітражів 2017-2018 рр. та її намір продовжувати транспортування газу в ЄС територією України”, – йдеться у заяві компанії.
Підкреслюється. що сторони продовжують переговори щодо умов подальшої співпраці після завершення чинного контракту 1 січня 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.
  • На переговорах про транзит газу, які пройшли у Мінську, Росія погодилася виплатити України 3 мільярди доларів боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу.
  • Домовленості передбачають підписання контракту на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років, мінімальний обсяг 65 млрд кубометрів газу в перший рік і по 40 млрд кубометрів – у наступні 4 роки, відкликання майбутніх судових позовів “Нафтогазу” і “Газпрому”, згоду “Газпрому” виплатити Україні грошима до Нового року більше 2,9 млрд доларів згідно рішення Стокгольмського арбітражу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас