Rolls-Royce створив найшвидший електролітак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rolls-Royce створив найшвидший електролітак

Технології&Авто
872
Rolls-Royce оголосив про створення найшвидшого в світі повністю електричного літака. Зараз проходять випробування новаторської електричної рухової установки, щоб дозволити літаку з нульовим викидом побити рекорд в кінці весни 2020 року.
Літак є частиною ініціативи Rolls-Royce під назвою ACCEL – скорочення від “Прискорення електрифікації польоту” і є ключовою частиною стратегії Rolls-Royce. У проекті беруть участь безліч партнерів, в тому числі виробник електродвигунів і контролерів YASA, а також авіаційний стартап Electroflight. Половина фінансування проекту забезпечується Інститутом аерокосмічних технологій (ATI) в партнерстві з Департаментом бізнесу, енергетики і промислової стратегії та інновації Великобританії. “Створення найшвидшого в світі повністю електричного літака – це не що інше, як революційний крок в авіації, і ми раді представити проектний літак ACCEL.
Це не тільки важливий крок на шляху до світового рекорду, він також допоможе розвинути можливості Rolls-Royce і гарантувати, що ми стоїмо на передньому краї розробки технологій, які можуть зіграти фундаментальну роль в переході до глобальної економіки з низьким рівнем викидів вуглецю”, – заявив Роб Уотсон, директор Rolls-Royce Electrical.
Був також представлений випробувальний планерний корпус ionBird. Літак буде використовуватися для перевірки рухової установки, перш ніж вона буде повністю інтегрована в готову модель. Заплановані тести протягом наступних кількох місяців включають роботу рухової установки на повній потужності, а також ключові перевірки льотної придатності.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас