У Франції очікують різкого зростання цін на кросовери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції очікують різкого зростання цін на кросовери

Технології&Авто
1417
У Франції з 2020 року суттєво збільшиться штраф за автомобілі, які викидають більше шкідливих речовин, ніж дозволено офіційно. Це вдарить в першу чергу по кросоверах і позашляховиках і призведе до зростання їх вартості.
Зараз у Франції, якщо автомобіль викидає більше шкідливих речовин, ніж дозволено, штраф автовиробникові складає 12 500 євро. Згідно з новим законом, який вже затвердив французький парламент, з 2020 року штраф зросте до 20 000 євро. При цьому французький уряд розглядає можливість зниження грошового стимулу при купівлі електромобілів.
Уряд Франції розраховує, що збільшення штрафів призведе до того, що місцеві автовиробники почнуть активніше випускати електромобілі.
Експерти прогнозують, що збільшення штрафів призведе до зростання цін у Франції на кросовери і позашляховики. Але ж французи дуже люблять автомобілі категорії SUV. За перші 11 місяців 2019 року 30% всіх проданих нових автомобілів у Франції були кросоверами і позашляховиками.
Французькі автовиробники вже піддали критиці таке рішення. Вони вважають його «подвійним покаранням для споживачів», адже ціни на кросовери і позашляховики можуть значно збільшитися, а стимули на електрокари знизять.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас