День фінансів, 18 грудня: 10 га землі в одні руки, 500 тис. грн відшкодування вкладів, 4 млн мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 грудня: 10 га землі в одні руки, 500 тис. грн відшкодування вкладів, 4 млн мігрантів

1192
Середа, 18 грудня: про доходи, податки і внески:
НБУ запропонував скасувати податок з депозитів і збільшити гарантовану суму вкладу. Рада Національного банку України надала рекомендацію Кабінету Міністрів України, в якій закликала ініціювати скасування оподаткування процентів за банківськими депозитами. Голова Ради НБУ Богдан Данилишин порекомендував уряду зареєструвати в парламенті законопроєкт, яким суму банківського депозиту, яку гарантовано отримає вкладник у разі банкрутства банку, пропонують збільшити до 500 тисяч гривень.
Доходи українців зросли на 60% за останні 2 роки. Так вважають в НБУ і відзначають, що таке зростання доходів українців призвело до уповільнення темпів трудової міграції з України, тому що стимулів для виїзду за кордон стало менше. Водночас міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет заявляє, що з 2010 по 2019 рік з України виїхали 4 мільйони громадян.
Хто фінансує фінтех в Україні. Відповідь досить банальна. Як свідчать результати опитування USAID, 61% повністю фінансується завдяки власним заощадженням. При цьому 92,7% респондентів відзначили, що вони не використовують і не планують використовувати банківські кредити для власного фінансування.
Змінюють мінімальний розмір єдиного внеску. У зв’язку з підвищенням розміру мінімальної зарплати, яка з 1 грудня становить 4723 грн, змінюється мінімальний розмір єдиного внеску. Мінімальний розмір єдиного внеску на місяць становить 1 039,06 грн (22% від мінімальної зарплати), відповідно квартальна сума складе 3 117,18 грн.
Податок на землю пропонують змінити. У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України планують змінити систему оподаткування землі, щоб боротися з тіньовим бізнесом. За розрахунками уряду, такі зміни принесуть громадам додаткові 13 мільярдів гривень надходжень на рік до місцевих бюджетів.
Депутатської недоторканності більше немає? Сьогодні нардепи в другому читанні проголосували за законопроект про зміни до Конституції про скасування депутатської недоторканності. Згідно із законом, відомості про вчинення кримінального порушення нардепом вносяться в ЄРДР генпрокурором або особою, яка виконує його обов’язки.
Акцизи на спирт і пальне: зміни до Податкового кодексу. Парламент ухвалив у другому читанні і в цілому закон щодо поліпшення адміністрування акцизного податку. Надано можливість підприємствам роздрібної торгівлі самостійно обирати спосіб складання акцизних накладних при відпуску через колонки (щоденну або зведену), скасовано вимогу щодо облаштування рівнемірами-лічильниками резервуарів на виробництво пального при очищенні коксового газу.
Glovo почав роботу в тринадцятому місті України. Іспанський сервіс швидкої кур’єрської доставки Glovo розпочав свою діяльність в Житомирі. В зону покриття сервісу увійшла центральна частина міста – від проспекту Незалежності на півночі до річки Тетерів на півдні. Нагадуємо, відстежувати роботу кур’єрів можна не тільки за яскраво-жовтими рюкзаками, а й на мапі додатку в реальному часі.
Зеленський пропонує зменшити “земельні” норми. Володимир Зеленський ініціює в рамках відкриття ринку землі в Україні встановити можливість володіти землею площею не більше 10 ніж тис. гектарів. Також він запевнив фермерів, що побоювання щодо рейдерства після запровадження ринку землі є безпідставними, оскільки держава буде захищати власників. Він нагадав, що питання продажу землі іноземцям буде винесено на всеукраїнський референдум вже після відкриття ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас