Гончарук назвав вартість проведення перепису населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук назвав вартість проведення перепису населення

Казна та Політика
676
На проведення перепису населення України необхідно понад 1 млрд грн.
Про це сьогодні, 18 грудня, в ході відкриття Офісу протидії рейдерству повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
“Перепис населення було заплановано на грудень 2020 року. Зараз ми порахували, що нам потрібно понад 1 млрд грн. Якщо нам виділять з бюджету гроші, то вже з середини наступного року ми зможемо почати перепис”, – зазначив прем’єр.
За його словами, щоб провести електронний реєстр перепису населення, влада порівняла і зіставила дані шести основних реєстрів фізичних осіб.
“За допомогою технологій ми зможемо отримати оновлений список. В кінці грудня ми запустимо пілотний проєкт. Другий проєкт – це дізнатися демографічне місцезнаходження кожного жителя країни. Ці проєкти потрібні, щоб зрозуміти, як технології можуть вирішити це питання. Ми сформували анкету з пріоритетними питаннями і будемо аналізувати, що зі списку можна зробити дешевше. Завдяки проєктам ми зможемо зрозуміти, скільки грошей потрібно. Зараз ми його практикуємо в одному окремому районі”, – розповів Гончарук.
Нагадаємо, в Києві розпочався пробний перепис населення. Це підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас